Onze aanpak van jouw droomproject

Werkwijze

Onze werkwijze

Van concept tot oplevering

Oostz Architecten is een vakkundige en betrouwbare partner voor de bouw en verbouw van je woning of bedrijfsgebouw. We zijn op ons best als we klantgericht kunnen meedenken over het realiseren van persoonlijke bouwontwerpen en toekomstbestendige bedrijfspanden.

Concept

In deze fase maken we vrijblijvend kennis, onderzoeken we jouw wensen en bepalen we samen de haalbaarheid van je plannen.

Kennismaking

Leer ons kennen en vertel je plannen

Vertel ons vrijblijvend jouw verhaal en maak kennis met Oostz Architecten. Samen bespreken we jouw wensen en ideeën en wat je van ons kunt verwachten.

Vergunning- en bestemmingsplan

Wij zoeken uit of er gebouwd mag worden

We kijken aan de hand van het bestemmingsplan wat voor mogelijkheden jouw locatie biedt. Het bestemmingsplan schrijft de regels omtrent jouw project voor. Met deze informatie maken wij een passend ontwerp voor je project.

Ontwerp

In deze fase gaan we aan de slag. We vertalen op creatieve en bevlogen wijze jouw dromen en plannen in tastbare ontwerpen.

Bouwkundig schetsontwerp

De ruwe vormgeving van je plannen

Aan de hand van jouw ideeën en onze vakkundigheid ontwerpen wij jouw project op een creatieve wijze, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat.

3D Impressies

Hoe het eruit gaat zien

Oostz Architecten streeft ernaar om je een zo goed mogelijk beeld te geven van jouw project. Door middel van realistische 3D impressies creëren wij dit!

Kleuren en materialen

De stijl en uitstraling

Samen zoeken we kleuren en materialen uit die passen bij de uitstraling en sfeer die je zoekt. Denk aan onder meer de stenen, gevelbekleding, dakpannen, kozijnen, raamdorpels en boeibekleding.

Kostenraming

De verwachte kosten voor de realisatie

Oostz Architecten beschikt over kennis en actuele richtprijzen, zowel bouwkundig als op het gebied van installaties. Op basis van deze gegevens maken we een kostenindicatie voor jouw project.

Afronding

Op zoek naar een passende aannemer

Met een volledig uitgewerkt ontwerp kun je op zoek naar een geschikte aannemer die helemaal bij je past.

Vergunning

In deze fase wordt toegewerkt naar een definitief bouwplan. We stellen daarvoor een vergunningsaanvraag op, dienen deze in bij je gemeente en onderhouden waar nodig contact met de gemeente en de welstandscommissie. Wij ontzorgen je volledig in dit traject.

Bouwkundig tekenwerk

Definitief ontwerp tot in detail

Indien er een omgevingsvergunning en/of vooroverleg aangevraagd dient te worden verzorgen wij het benodigde tekenwerk conform de richtlijnen van jouw gemeente.

Toetsing bouwbesluit

Voorkom problemen in een later stadium

Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning moet je project voldoen aan het bouwbesluit. Oostz Architecten toetst jouw project aan het bouwbesluit en verzorgt de benodigde rapportages. Denk hierbij aan toetsing daglicht, BENG, MPG-berekening, stikstofberekening, milieuprestatie, ventilatiebalans, functie en gebieden, installatiegeluid en eventueel particulier opdrachtgeverschap.

Constructieberekening

Alle benodigde berekeningen

Om de kwaliteit van je project te waarborgen dient er in de meeste gevallen een constructieberekening gemaakt te worden. Oostz Architecten heeft hiervoor een aantal betrouwbare partners. De constructieberekening is ook in de meeste gevallen een vereiste bij het aanvragen van de omgevingsvergunning.

Uitvoering

De plannen zijn goedgekeurd en de aannemer is gekozen. De realisatie kan beginnen! Ook in deze fase zijn wij van begin tot eind in beeld voor de bouwbegeleiding, tussentijds advies en al je vragen.

Technische omschrijving

De technische details van je project

Een technische omschrijving bevat de te verwerken materialen, aan te leveren producten en diensten voor de bouw van je project. Deze omschrijving is afgestemd op jouw project en noodzakelijk om een correcte offerte te verkrijgen.

Werktekeningen

Alle tekeningen voor de aannemer

Nadat een omgevingsvergunning is afgegeven is het mogelijk dat er werktekeningen vervaardigd worden voor de realisatie van je project. Deze werktekeningen dragen zorg voor een correcte uitvoering van de details en materialen wat het project juist vormgeeft.

Bouwbegeleiding

Begeleiding tot de sleuteloverdracht

Het is zover, de realisatie gaat beginnen. Ook in deze fase zijn wij van begin tot eind in beeld voor vragen, advies en bouwbegeleiding. Vlak voor de officiële oplevering lopen we voor laatste keer samen door het huis of het pand voor een grondige check en de laatste puntjes op de i.